Training Gespreksbegeleiders

In 2023 hebben onze experts Ernst, Jouwert, Annet en Louise ruime ervaring opgedaan in het trainen en coördineren van gespreksbegeleiders voor burgerberaden. Deze trainingen richtten zich op het versterken van de capaciteiten van gespreksbegeleiders door diepgaand inzicht en praktische vaardigheden aan te reiken. Met opdrachten voor Bureau Burgerberaad en specifieke begeleiding voor burgerberaden in Vijfheerenlanden en Leiden, hebben onze trainingen bijgedragen aan de professionalisering van gespreksbegeleiders en daarmee aan effectievere burgerberaden.

Inhoud:

De trainingen richtten zich op het versterken van de capaciteiten van gespreksbegeleiders in het begeleiden van burgerberaden. Zij verwerven inzicht in het proces van burgerberaden en de specifieke rol van gespreksbegeleiders, en trainen praktische vaardigheden voor de effectieve begeleiding ervan. Ook worden strategieën aangereikt om om te gaan met uitdagende gesprekssituaties en het bevorderen van gesprekken die dieper gaan.

Opdrachtgevers:

De trainingen werden aangeboden via open inschrijvingen bij Bureau Burgerberaad. Daarnaast verzorgden wij specifieke trainingen en begeleiding voor gespreksbegeleiders van het inwonersberaad Vijfheerenlanden en het burgerberaad over energietransitie in de gemeente Leiden.

Impact:

Deze trainingen hebben bijgedragen aan de professionalisering en versterking van gespreksbegeleiders, waardoor zij met vertrouwen en bekwaamheid kunnen bijdragen aan effectieve burgerberaden.

Mede mogelijk gemaakt door..

Annet Goltstein

Annet Goltstein

Ervaren facilitator die zich toelegt op het creëren van een constructieve omgeving voor strategische dialogen en innovatieprocessen.

Lees meer
Louise Boelens

Louise Boelens

Expert in burgerberaden als toezichthouder en trainer, en ervaren proces- en gespreksbegeleider met oog voor de dynamiek en onderstroom in groepen.

Lees meer
Ernst Abbing

Ernst Abbing

Senior communicatieadviseur en trainer met een passie voor het democratiseren van besluitvormingsprocessen. Onwikkelaar van Primoforum.

Lees meer